facebook

 

ZORG & VORMING

Pesters (dyssocialen)

Op de middelbare school zijn de pesters het populairst, gevolgd door de "assistenten", die de pesters helpen en de "aanmoedigers", die de pesters positieve aandacht geven. De "verdedigers" die het opnemen voor het slachtoffer, zijn er niet populair. Dit geldt ook voor de buitenstaanders, die geen partij kiezen en zich terugtrekken.

 Lous Pouwels

01gnost09 2016 small

 23/02/2018     Lees meer      contact mini 
Algemeen        

DE GNOST VAN DE DAG

Klik hier om meer gnosten te zien 
23februari 2018 mexico reiger in boom

23/02/2018                     gnostHSW8

23 februari 1917

Begin van de Russische Revolutie

STANDPUNT

I. Mully

Waar / waarheid 

5) De efficiëntie analyse van waarheid 

We kunnen echter verder gaan. Uit de efficiëntie analyse van waarheid bij Heidegger kunnen we zelfs stellen dat deze benadering overeenkomt met de gnostische benadering van waarheid, waarbij de tegengestelde waarden van waarheid complementair zijn aan elkaar en elkaar steunen. Dit is een typisch gnostische visie die men kan terug voeren tot de Mesopotamische pre-Babylonische visie op waarheid, zoals het gnosticisme als zodanig.

(wordt vervolgd)

23/02/2018            Lees meer  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Ontstaan van het leven
1. De kip of het ei?

De uitdaging van Matteo Degiacomi was om erachter te komen welk van de essentiële ingrediënten fundamenteel was bij het begin van alle leven op aarde. "De belangrijkste dingen die leven mogelijk maken: je moet DNA en eiwitten hebben. Technisch gezien is dat best lastig omdat jetegenwoordig DNA nodig hebt om proteïnen te maken, maar om met DNA te werken heb je eiwitten nodig - dus het is een soort kip en ei. Wat was er eerst? "
2. Kleilagen
Zowel Erastova als Degiacomi denken dat het antwoord in een uniek type klei ligt dat op de vroege aarde aanwezig was en dat ook op andere planeten met een vergelijkbare geologische samenstelling zou kunnen gevonden worden. In hun onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift "Nature Communications", legt het team uit hoe ze ontdekt hebben dat aminozuren zichzelf tussen de afwisselende natte en drogere lagen klei voegden en vervolgens, over duizenden of miljoenen jaren, zich samengevoegden om ketens van eiwitten te vormen die zich over en in de hele wereld verspreidden.

3. Wisselwerking tussen ladingen
"We zijn ervan overtuigd dat de aminozuren zich daar bevonden, aminozuren zijn elektrich geladen evenals de lagen klei, amino negatief, klei positief", voegde Erastova toe. "Deze wisselwerking tussen ladingen is een van de redenen waarom aminozuren ketens kunnen vormen in de beschermde omgeving van de gelaagde modder.

4. Een band 

"Om een band te vormen tussen twee moleculen, moeten ze zich dicht bij elkaar bevinden en moeten ze op een specifieke manier gerangschikt zijn", voegt Degiacomi eraan toe, erop wijzend dat de moleculen in deze klei precies dat kunnen doen. In wezen fungeert de klei als een broedstoof, die de gunstige omstandigheden de voorwaarden bevordert waardoor de aminozuren dicht bij elkaar blijven plakken, en eiwitten vormen die zich losmaken en zich veel verder uitspreiden om het proces te herhalen, uiteindelijk leidend tot de komst van al het leven zoals wij het kennen en mogelijk niet juist op aarde.

Erastova en Matteo Degiacomi (universiteit van Durham) tijdschrift Nature Communications 2018,

5 Verklaring
 Deze verklaring van het ontstaan van het leven ondergraaft op zijn minst het eschatologisch standpunt over de toekomst ven de mens. Het bevestigt daarenboven het standpunt van deze auteurs die stellen dat de eschatologische visie het product is van nationalistische denkers en profeten uit de lokale bevolking uit de periode van voor onze jaartelling. Het sluit daarenboven aan bij de gnostische, boeddhistische en moderne wetenschaps methodologie met een ontologie gericht op het heden.

 

 

LIVE VIDEO

28 Oct. 2017 expo Lenardo Da Vinci 

  

 

Forum 

Het fluiten naar passerende vrouwen 1

Het "fluiten naar passerende vrouwen" is dit een overblijfsel van de "oer-parings-lokroep"? 

clickFORUM 2


think

 TIJDSCHRIFTEN

 

 

 

 

Communicatie & Cognitie (C&C)

 

 

JAAR 2017 

C&C vol. 50 (1-2)

C&C vol. 50 (3-4)

Scientia Paedagogica Experimentalis
(SPE)   

JAAR 2017 

SPE vol. 54 (1-2)

 

 Klik hier om een boek te bestellen  

 

 

 

 

Nederlands Leren

Het Asymmetrisch smelten van de ijskappen

冰帽的不对称融化

  

Meer Nederlands Leren Video

 

 

ELEKTRONISCHE TOEGANG

        SPE54 1 2 KAFT          

Scientia Paedagogica
Experimentalis

(SPE)

       
 
Communication
& Cognition

(C&C)

 

 

HARMONY

  • Liefde,Haat, Harmonie versus Terrorisme (F. Vandamme)
  • A Post-Genetic-Cultural human perspective on Terrorism versus Harmony. A cognitive and communicative view(I. Muylle, F., Vandamme,C&C vol. 50 (1-2))
 
   Doelstelling van lotuswebtec is stimuleren, laten bloeien van kennis (zuivere en toegepaste) door haar aan te wenden voor het stimuleren van geluk, harmonie, welzijn, welvaart van individu en gemeenschap in al haar vormen: gezin, handel, landbouw, industrie...     

 

Ga naar boven

Copyright © 2015 Lotuswebtec.com. Alle rechten voorbehouden.