facebook

 

F. Vandamme

Diversen

Symbiose: mens / parasieten (1)

Auto-immuniteitsziekten

Meer en meer stelt men vast dat allerlei auto-immuniteitsziekten en allergieën als astma en coeliakie (chronische darmaandoening), misschien ook darmkanker, sterk toenemen en optreden waar men er in slaagt de darmparasieten volledig te elimineren

 

Promotie (1)

Kan promotie in de hiërarchie zonder deteriorisatie van deskundigheid?

Promotie (2)

Promotie: instrument voor vernietigen van competentie?

 

Geheugen

Gebruik het, of verlies het.

Geheugentraining

Slaap goed, eet gezond, sport af en toe en …

Casper Gotzsche

 

Nieuwe behandelingswijze voor prostaatkanker? (1)

Een nieuwe behandelingswijze van prostaatkanker in plaats van operationeel ingrijpen met al dan niet bestraling en chemotherapie, is het toepassen van een “shocktherapie”  t.t.z.  het inspuiten van hoge hoeveelheden testosteron opgevolgd door  een deprivatie van testosteron.

Nieuwe behandelingswijze voor prostaatkanker? (2)

Dit beëindigt  de verdere progressie van kanker, en leidt  zelfs tot volledige genezing (Denmeade, Johns Hopkin Universiteit). Men stelt vast dat bij  proefpersonen na enkele herhalingen het PSA gehalte enorm gedaald is (tot helemaal verdreven). Standaard wordt prostaatkanker gemeten via de PSA bij bloedonderzoek.

 

Blogs en onderwijs

Pedagogische benaderingen dienen zich aan te passen aan de nieuwe digitale media en niet te focussen op de ontwikkeling van het kritisch denken van de studenten, maar deze tevens voor te bereiden op het ontwikkelen van de noodzaak het kritische denken in de publieke ruimte te delen.

A.-M. Cotton, S.

 

Zelfontplooiing

De moderne samenleving motiveert mij, mezelf te ontplooien, maar niet voor een arme te zorgen, of te streven naar verantwoordelijkheid.

Jozef De Kesel

Nochtans slechts via de ander komen we tot zelfontplooiing.

 

Inhoud, perspectief en ondersteuning

"Via inhoud ("wat te denken") en perspectief ('hoe te denken"), evenals via ondersteuning (blogs), verplaatsen de studenten, docenten en onderzoekers zich van een besloten academische omgeving van opinies naar een publieke omgeving van opinies."

A.-M. Cotton

 

Blogs zijn een medium

"Blogs zijn een medium om de academische agenda 'publiek' te maken door inhoud rechtstreeks in de publieke sfeer te brengen, zonder poortwachters."

A.-M. Cotton

 

Beroepen

De belangstelling voor vrouwelijke beroepen wordt positief beïnvloed door het geslacht, de voor meisjes bedoelde spellen en computer/tv-spellen, terwijl de belangstelling voor mannelijke beroepen positief wordt beïnvloed door de spellen en computer / tv-spellen voor jongens.

Sylvie Kerger

 

Gevaarlijk snoep

E171, E172, E551, E552 bevatten nanopartikels van titaan dioxide en  zouden kankerverwekkend zijn (vooral gebruik in snoep) wanneer ingeademd volgens ANSES.

(Agence française de sécurité sanitaire 20/4)

 

Spellen

We zien dat in deze studie de spelletjes voor peuters en kleuters invloed hebben op de latere professionele keuzes. Opdat de professionele voorkeuren ontwikkelen in overeenstemming met de persoonlijkheid van het kind, zou het wenselijk zijn dat het kind over een keuze tussen een veelheid aan spelletjes en speelgoed beschikt die niet uitsluitend betrekking hebben op de stereotypes van hun geslacht.

Sylvie Kerger

 

Kurkuma

Door kurkuma poeder te mengen in voedsel dat vet bevat, verkrijgt men daling van depressie, astma, eczema en kanker. Men vindt echter geen effect bij wie kurkuma eet of kurkuma supplement inneemt niet in combinatie met voedsel dat vet bevat.

(Prof. Widschwendter, University College London).

 

Poppen

Laat de jongens spelen met poppen en de meisjes met vrachtwagens!

Sylvie Kerger

 

Sperma en voedsel

Behalve de pesticiden in het kraanwater lijkt ook de chemische stof BPA de kwaliteit van sperma aan te tasten. Deze stof zit onder andere in verpakkingen van etenswaren, flesjes voor baby’s en magnetrondoosjes en kan door opwarming in het eten en drinken terechtkomen. In Denemarken en Frankrijk is gebruik van BPA al verboden.

 

Fotograferen

Iemand fotograferen is ze schenden, door ze te zien zoals ze zichzelf nooit zien, door het hebben van kennis van hen die ze nooit meer kunnen hebben, veranderd de mensen in objecten die symbolisch kunnen worden bezeten.

Susan Sontag

 

Leraar

De moeilijkste opgave van de leraar is de leerling het plezier in het leren niet te bederven.

Bertrand Russell

 

Visie

Wie bekrompen is van visie kan niet ruim zijn van hart.

Chinees spreekwoord

 

Ster

Als je geen ster aan de hemel kunt zijn, wees dan een lampje in je huis.

Chinees spreekwoord

 

Het rijk van de hoop

In het rijk van de hoop is het nooit winter.

Russisch spreekwoord

 

Jeugd

Het geheim van jong leven is: correct leven, langzaam eten en liegen over je leeftijd.

Oscar Wilde

 

Nutella gezond? (1)

Nutella bevat per koffielepel (15gr) 8,5gr suiker, vet: 4,7gr waarvan verzadigd vet (witte palmolie) 1,7gr.

A.V.

 

Nutella gezond? (2)

Waar rode palmolie zeer gezond is, (veel caroteen, antioxidanten en vitamine F) is witte palmolie een afvalproduct zonder enige toegevoegde waarde voor het lichaam.

A.V.

 

Nutella gezond? (3)

Nutella bevat soja-lecithine emulgator. Dit is een kunstmatig gemodificeerde sojabonen die de houdbaarheid verlengt met volgens sommige auteurs vele bijwerkingen, die problemen kunnen veroorzaken aan schildklier, overgewicht stimuleert, alsook vermoeidheid, depressie en kans op borstkanker verhoogt.

A.V.

 

Zelf choco maken

Recept 1

• 300 ml gecondenseerde melk • 200 gram chocolade puur (of andere) • 100 gram boter • vanille essence (optioneel) • 1 snufje zout • 300 gram fijngemalen geroosterde hazelnoten Smelt de boter au bain marie. Verbrokkel de chocolade en smelt die mee. Roer de gecondenseerde melk en vanille erdoor. Laat afkoelen en bewaar in een schone pot bij kamertemperatuur.

A.V.

 

Zelf choco maken

Recept 2

• 100 gram witte cashew- of amandelpasta • 50 gram extra virgin kokosolie • 2 el rauwe cacaopoeder • 1 el rauwe honing / ahornsiroop

A.V.

 

Zelf choco maken

Recept 3

• 200 gram hazelnoten (uit de dop) • 50 gram cacaopoeder • 125 gram poedersuiker • 1 ½ tl vanille-essence • Ca. 6 el hazelnootolie (of andere plantaardige olie) • Grof zeezout.

A.V.

 

Daly

“Daly” (afkorting van disability-adjusted life year) drukt het aantal verloren gegane kwaliteitsvolle levensjaren uit door een bepaalde ziekte of ongeval.

Niko Speybroeck

 

Stemmingen (1)

In onze hypothese veranderen positieve stemmingen de perceptie niet direct, maar indirect, door de controle van de aandacht minder scherp te maken en hem van intern naar extern gerichte processen te sturen.

Naomi Vanlessen

 

Stemmingen (2)

Ben je angstig of zorgelijk, dan wordt je aandacht meer opgeslorpt door (negatieve) gedachten. Je krijgt een nauwere aandachtsfocus, wat de kans vergroot dat je informatie uit de omgeving niet opneemt.

Naomi Vanlessen

 

Stemmingen (3)

Ben je blij, dan ben je meer gericht op de wereld om je heen: dankzij die bredere focus kun je je omgeving exploreren, meer dingen opmerken en toevallige ontdekkingen doen.

Naomi Vanlessen

 

Stemmingen (4)

Je zet bij wijze van spreken geen roze bril op, maar eentje die je een bredere kijk op de wereld geeft.

Naomi Vanlessen

 

Kippen en ethische vragen voor de landbouw industrie (1)

Als het blijkt dat kippen empathie kunnen laten zien wanneer andere vogels in nood verkeren, kan dat ernstige vragen opwerpen over de manier waarop gekweekte kippen opgefokt worden.

Colin Barras

 

Kippen en ethische vragen voor de landbouw industrie (2)

"Er zijn tal van situaties waarin landbouwdieren visueel, auditief en via geuren worden blootgesteld aan andere individuen die tekenen van pijn en verdriet vertonen ", zegt Edgar. “Het is belangrijk te bepalen of hun welzijn verminderd kan zijn op deze tijdstippen."

Colin Barras

 

Dromen, wensen, hoop (1)

Brood en spelen

Rome, 0017

 

Dromen, wensen, hoop (2)

“Vrede, brood en land”.

Russische Revolutie, 1917

 

Dromen, wensen, hoop (3)

Vrede, gezonde lucht, welzijn.

2017, ontwikkelde wereld

 

Dromen, wensen, hoop (4)

Vrede, water, voedsel.

2017, ontwikkelingslanden

 

Agressie

"Sinds de beschaving begon, is agressie nuttig geweest omdat het duidelijke voordelen voor overleven heeft," Het is in onze genen gecodeerd door Darwinistische evolutie. Nu echter, dat technologie op zo'n tempo vooruitgegaan is, kan deze agressie ons allen vernietigen door nucleaire of biologische oorlog. We moeten dit geërfd instinct door onze logica en rede controleren." 

Stephen Hawking

Controle

Wereldleiders dienen de technologie onder controle te houden voordat het de mensheid vernietigt.

Stephen Hawking

Wereldregering

"Een bepaalde vorm van wereldregering" moet de macht tot ontwikkeling van de AI begeleiden."

Stephen Hawking

Het gevaar van de competentie

"Het reëele risico met AI is niet kwaadaardigheid, maar competentie. Een super intelligente AI zal zeer goed zijn in het vervullen van haar doelstellingen en als die doelen niet zijn afgestemd met die van ons, zitten we in de problemen. Je bent waarschijnlijk niet een kwade mierenhater die uit boosaardigheid op mieren stapt, maar als je de leiding hebt over een hydro-elektrisch groene energie project en er is een mierenhoop in de regio die onder water zal worden gezet, dan is dat pech voor de mieren. Laten we de mensheid niet in de positie van de mieren plaatsen."

Stephen Hawking

 

Alzheimer en voeding (1)

In een recente veel geciteerde Chinese studie wordt aangetoond dat door het innemen van probiotica, in het bijzonder van “KOMBUCHA”, Alzheimer vermindert.  Kombucha is een drank populair in China en Rusland. De link tussen voeding en ALZHEIMER  is de volgende. Door verstoring van de normale bacteriën in het vegetatieve systeem, ook wel het tweede brein genoemd, wordt de aanmaak in de hersenen gestimuleerd door de Amyloïd-bèta proteïne proteïna Betaminoïde, die verantwoordelijk is voor de destructie van hersencellen.

 

Alzheimer en voeding (2)

Opgemerkt wordt dat vooral de toevoegingen bij voedselbereidingen van allerlei additieven, benevens de restanten van de vele pesticiden verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van onevenwichtige darmflora. Ook wordt gesteld dat de opname van probiotica beter in capsules eerder dan in poedervorm gebeurt en bij voorkeur 15 min voor het eten. In poedervorm wordt een zeer groot percentage van de probiotica vernietigd door de maagzuren. Wat de westerse commerciële probiotica betreft deze bevat veel te veel suikers om gezond te zijn.

 

Alzheimer en voeding (3)

In de Ayurvedische geneeskunde en overgenomen in de westerse geneeskunde worden bepaalde ingrediënten (levodopa) preventief en als vertragende factor aangewend: fluweelboon (Engels: Velvet Bean; Latijn: Mucuna pruriens), in het bijzonder tegen Parkinson.

 

Citroenwater

Als u geadviseerd wordt om gewicht te verliezen, probeer dan telkens eerst een glas citroenwater te drinken als je honger hebt.

Jo Lewin

Water

Uitdroging komt vaak voor.  Hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid kunnen daarvan tekenen zijn - het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende vocht inneemt tijdens het sporten bij fysische inspanning of bij warm weer.

Jo Lewin

Peter Pan (1)

Peter Pan is dood

“Peter Pan is dood”, schreef de schotse auteur James Barrie op 15 maart 1915 neer in zijn dagboek. Jaren daarvoor had Barrie zich voor de creatie van het hoofdpersonage uit zijn beroemdste boek laten inspireren door een jongen die hij persoonlijk heeft gekend en onsterfelijk maakte als 'The boy who wouldn't grow up' ('De jongen die niet wou opgroeien').

Paul Foster

 

Peter Pan (2)

Hij ligt begraven in Voormezele

Sinds het voorjaar van 1915 ligt die jonge man begraven op de Britse militaire begraafplaats in de Wittenhuisstraat in Voormezele. De soldaat in kwestie heette George Llewelyn Davies. Hij werd geboren in Londen op 20 juli 1893, als oudste van vijf jongens.

Paul Foster

 

Peter Pan (3)

Hij verloor zijn ouders op jonge leeftijd

George verloor beide ouders op jonge leeftijd en kwam samen met zijn broers (John, Peter, Michael en Nicholas) onder voogdij van de schrijver James Barrie, die een vriend was van de familie en goed met de jongens kon opschieten. Wie het verhaal van Peter Pan kent, zal de namen van George en zijn broers al herkennen. George was een sportieve student, die school liep aan het elitaire Eton College en later zelfs in Cambridge.  

Paul Foster

 

Peter Pan (4)

Hij werd gedood in WO1

Toen de oorlog uitbrak, bood hij zich aan als vrijwilliger. Na een opleiding in Frankrijk werd zijn bataljon in januari 1915 naar Sint-Elooi gestuurd, waar hij deelnam aan een reeks hevige gevechten. Daar joeg een vijandelijke schutter een kogel door zijn slaap. Hoewel hij voor altijd zal blijven verder leven in de figuur van Peter Pan, rust het lichaam van George voor eeuwig in Vlaamse Velden, bijna incognito onder een eenvoudige grafsteen.

Paul Foster

 

Vitamine D (1)

Vitamine D

Vitamine D gehalte in het bloed Classificatie

Onder 25nmol / l  deficiënt

25-50nmol / l   onvoldoende

50-75nmol / l   voldoende

Meer dan 75 nmol  optimaal

 

Vitamine D (2)

Hoeveelheid zon nodig om 49 dagen zonder blootstelling aan de zon te compenseren

Huidtype Minuten julizon nodig

Licht 1   0 – 12 minuten

Aziatisch   30 minuten

Afrikaans / Afro-Caribisch 120 minuten

 

Vitamine D (3)

Vitamine D-rijke voedingsmiddelen

Voedsel per portie   Vitamine D gehalte

Kipper (gegrild, 140g)   14µg

Haring (gegrild, 140g)   22.5µg

Makreel (gegrild, 140g)   11.9µg

Ingeblikte zalm (140g)   19µg

Sardines (gegrild, 140g)  7µg

Zemelen en vlokken (verrijkt, 30g) 1.4µg

Kippeneieren (gepocheerde, 2)  2.9µg

 

Uw stress/spanningen in het moderne leven (1)

Huisvesting en werkonzekerheid, de angst voor klimaatverandering en de vernietiging van de gemeenschapsruimtes en het maatschappelijke leven, zijn allemaal verbonden met geestelijke gezondheidsproblemen.

(Simon Copland)

 

Uw stress/spanningen in het moderne leven (2)

Door een combinatie van werk, onzekerheid en technologie voelen we ons allemaal iets minder opgewekt.

(Simon Copland)

 

Uw stress/spanningen in het moderne leven (3)

Een verminderde seksuele activiteit zou daarom kunnen worden aangevoerd als weerspiegeling van de aard van het moderne leven. Dit fenomeen kan niet met een of een ander probleem worden gelijkgesteld. Het is in feite de culminatie van vele dingen. Deze stress/spanningen worden veroorzaakt door het moderne leven dat we leiden - een mix van werk, onzekerheid en technologie.

(Simon Copland)

 

Uw stress/spanningen in het moderne leven (4)

De situatie  is misschien wel het meest ernstig in Japan, waar recente gegevens aangetoond hebben dat 46% van de vrouwen en 25% van de mannen tussen 16 en 25  jaar seksueel contact 'minachten'.

(Simon Copland)

 

Uw stress/spanningen in het moderne leven (5)

Seks blijft belangrijk. Het verhoogt het geluksgevoel, maakt u gezonder, en maakt u zelfs meer tevreden op het werk. Belangrijker nog, voor de overgrote meerderheid van de mensheid is seks leuk.

(Simon Copland)

 

Planten

Planten op kantoor maken mensen gelukkiger, productiever, creatiever (15% hoger welzijn, 6% hogere productiviteit, 15% meer creativiteit.

Cary Cooper

 

Eieren (1)

Proteïnen in eieren helpen bij de opbouw en het behoud van de spieren, en versnellen tevens het verzadigingsgevoel.

Lisa Drayer

 

Eieren (2)

Eieren zijn rijk aan dieet cholesterol maar arm aan verzadigde vetten.  

Lisa Drayer

 

Eieren (3)

Voordelen: Ze zijn zeer voedzaam. Ze bevatten hoogwaardig eiwit. Ze bevatten alle negen essentiële aminozuren die niet door het menselijk lichaam kunnen worden aangemaakt.  

Lisa Drayer

 

Eieren (4)

Eieren zijn een bron van vitamine D. Ze zijn een bron van de voedingsstof choline, die de boorlingen helpt te beschermen tegen geboorteafwijkingen. Ze bevatten vitamine A, vitamine B12, riboflavine (B2) en het antioxidant selenium, evenals luteïne en zeaxanthine, die onze ogen gezond houden.  

Lisa Drayer

 

Eieren (5)

Het grootste deel van de calorieën, vitaminen en mineralen van het ei bevinden zich in de dooier.  

Lisa Drayer

 

Eieren (6)

Wat waarschijnlijk een grotere invloed heeft op je gezondheid, is hoe eieren bereid worden, evenals welke andere voedingsmiddelen je ermee combineert.  

Lisa Drayer

 

Kinderen (1)

Je kinderen zijn je kinderen niet.

Ze zijn de zonen en dochters van het "leven"... Ze zijn de zonen en dochters van de stroom van het leven die dier, plant, mens... vooruit stuwt soms blind, soms zeer attent en bewust.

 

Kinderen (2)

Zij komen door je, maar zijn niet van je. En hoewel ze bij je zijn, behoren ze je niet toe.

Kahlil Gibran

 

Kinderen (3)

Je mag hen liefde aanbieden en je gedachten, maar begrijp dat deze misschien hen soms niet  passen.

 

Kinderen (4)

Je mag hun lichamen huisvesten, maar begrijp dat ze zoekend soms weggedreven worden door de stroom van het leven.

 

Kinderen (5)

Je mag proberen gelijk hen te worden, maar tracht niet hen aan jou gelijk te maken.

Kahlil Gibran

 

Kinderen (6)

Wanneer ze dralen bij gisteren, laat hen dralen. Soms is het nodig te kijken naar het verleden om veiliger de toekomst in te gaan.

Kahlil Gibran

 

Symbiose: mens / parasieten? (1)

Darmparasieten

Meer en meer maakt men vaststellingen dat allerlei auto-immuun ziekten en allergieën als astma en coeliakie (chronische darmaandoening), misschien ook darmkankers, sterk toenemen in streken waar men er in slaagt de darmparasieten volledig te elimineren.

 

Symbiose: mens / parasieten? (2)

Immuunsysteem

Een verklaring hiervoor werd door de onderzoeksgroep van Prof. Navarro (Science Translational medicine) gevonden op basis van een onderzoek op de wormen: Necatar Americanus, waaruit blijkt dat deze parasiet producten aanmaakt die het immuunsysteem blokkeert, en een symbiose realiseert. Testen op muizen i.v.m. deze gedetermineerde stoffen bevestigen  de  gunstig impact op astma bij muizen.

 

Via numerus clausus naar robotisering van de geneeskundige dienstverlening? (1)

De numerus clausus is wel een zeer typisch en paradoxaal fenomeen in de opleiding van geneesheren in het westen. Het tekort aan geneesheren stijgt enorm. Toch zien we dat de numerus clausus, nl. de beperking op het toelaten geneeskunde te studeren en dus ook van de geneeskundige diensten te verlenen sterk uitbreidt. De verklaring hiervoor is besparing in de geneeskundige sector.

 

 

Via numerus clausus naar robotisering van de geneeskundige dienstverlening? (2)

Het tekort aan geneeskundige dienstverleners is echter zo acuut, dat men nu reeds in Frankrijk medische dienstverlening via internet opstart. Een verpleger/verpleegster bedient de nodige apparatuur (bloeddruk meten, etc.) waarvan de gegevens doorgegeven worden aan een dokter, die desgevallend bijkomende vragen stelt. Zijn diagnostiek en medicatie wordt dan schriftelijk/mondeling doorgegeven aan de patiënt...

 

 

Via numerus clausus naar robotisering van de geneeskundige dienstverlening? (3)

De volgende stap uiteraard is hier ook voor de hand liggend, niet een dokter maar een gecertifieerd intelligent systeem (robot), zal de diagnose en medicatie voorstellen. De verpleger/verpleegster zal uiteraard ook uiteindelijk vervangen worden door een robot...

 

Status en gezondheid

Lage socio-economische status wordt geassocieerd met lage concentratie aan immuun stoffen (JL-8) (wellicht ten gevolge van stress). Deze verlaging heeft als gevolg zwakkere gezondheid en een verhoogd risico op neurologische afwijkingen bij de foetus.

 

Voeding

Laat uw voeding uw geneesmiddel zijn en uw geneesmiddel uw voeding.

Hippocrates

 

Hartstocht

Ik heb altijd de dwaasheid der hartstochten verkozen, boven de wijsheid der onverschilligheid.

Anatole France

 

Gewichtsverlies kan niet alleen in verband gebracht worden met wat men eet maar ook met wanneer men eet (1)

In een studie waarbij 420 deelnemers waren met overgewicht  , werden deze verdeeld  over twee groepen: de vroege en de late eters, op basis van de timing van hun middagmaal (dat wil zeggen vóór of na 3 uur 's middags). De late eters namen ook een caloriearmer ontbijt of sloegen het ontbijt vaker over dan de vroege eters. (wordt vervolgd)

(Lisa Drayer)

 

Gewichtsverlies kan niet alleen in verband gebracht worden met wat men eet maar ook met wanneer men eet (2)

Aan het eind van de studieperiode van 20 weken hadden de late eters minder gewicht verloren ten opzichte van de vroegere eters (respectievelijk 17 vs. 22 pond) en verloren ze hun gewicht ook langzamer, ondanks het feit dat beide groepen ongeveer 1400 calorieën innamen per dag met ongeveer dezelfde hoeveelheden vet, eiwit en koolhydraten;

(Lisa Drayer)

 

Hersenen

Of je het nu leuk vindt of niet, onze dagelijkse gewoontes hebben een krachtige invloed op onze hersenen, ze modelleren hun structuur en veranderen onze manier van denken.

Zaria Gorvett

 

Probleemoplossing

Onze  gemeenschappelijke ervaring leert ons dat een probleem 's avonds moeilijk op te lossen is, maar 's ochtends na een gezonde slaap, gemakkelijk opgelost wordt.

John Steinbeck

 

Status en gezondheid

Lage socio-economische status wordt geassocieerd met lage concentratie aan immuun stoffen (JL-8) (wellicht ten gevolge van stress). Deze verlaging heeft als gevolg zwakkere gezondheid en een verhoogd risico op neurologische afwijkingen bij de foetus.

 

Hoge bloeddruk bepaald door de hersenen? (1)

In een studie van de universiteit van Bristol, onder leiding van Prof. J. Paton (news bbc.co.uk van 15 april 2007), wordt gesteld dat: hoge bloeddruk een gevolg kan zijn van een ontsteking, met als gevolg een lage toevoer van zuurstof naar de hersenen. Deze ontsteking zou het gevolg zijn van een proteïne JAM-1, die witte bloedcellen vasthoudt en daardoor de bloeddoorstroming bemoeilijkt. F.V. (wordt vervolgd)

 

Hoge bloeddruk bepaald door de hersenen? (2)

Deze vaststelling stelt de conventionele therapie voor hypertensie in vraag. Hoe dan ook stelt Prof. J. Paton, behandelen van hypertensie in eerste instantie via veranderen van levensstijl of indien dit niet voldoende zou zijn, via medicijnen, blijft belangrijk gezien de schade door hoge bloeddruk aan hersenen, hart, nieren.

 

Streven

Streven doet leven

Calvijn

 

Geen mens is een eiland.

John Donne (1572-1631)

 

Compliment

Als u iets goeds ziet, geef dan een compliment
Als u iets fout ziet, bied dan uw hulp aan.

 

Haast

Als je haast hebt, neem dan een omweg.

Chinees spreekwoord

 

Droom

Dromen zijn inderdaad ambitie, want de substantie van de ambitieuze is slechts de schaduw van een droom.

Hamlet

 

Beslissing

Als u begrijpt, waar u in gelooft: dan wordt de besluitvorming... een stuk gemakkelijker.

James Bush

 

Organisatie

De enige dingen die in een organisatie vanzelf evolueren zijn wanorde, wrijving en wanprestatie.

P. Drucker

 

Planning

Langetermijnplanning heeft niet te maken met toekomstige beslissingen, maar met de toekomstbestendigheid toekomstkansen van de huidige beslissingen.

P. Drucker

 

Elke vogel vindt zijn nest mooi.

 

Ab amicis honesta petamus (Latijn).

Van vrienden vragen we alleen wat ze met fatsoen kunnen doen.

Cicero

 

A bove majore, discit arare minor (Latijn).

De grote os leert de jongere ploegen.

Strategie

We moeten onze beslissingen baseren op een strategisch en tijdsbestendig standpunt, maar toch flexibel blijven.

Fritz Gerber

Geef lange termijn voorzieningen, en korte termijn orders.

Fritz Gerber

 

 

Ga naar boven

Copyright © 2015 Lotuswebtec.com. Alle rechten voorbehouden.