facebook

 

 

Mobiliteit: fiets ten koste van de voetganger? (1)

Leefbaarheid in de stad

We weten dat de leefbaarheid in elke stad bedreigd wordt door de auto. We begrijpen dat men dit ernstig wil aanpakken en dus structureel. We begrijpen dat bij deze strijd voor een beter leefbare stad men speciaal oog heeft voor de fiets.

 

Mobiliteit: fiets ten koste van de voetganger? (2)

Herstructurering

Is het echter niet dramatisch dat in deze herstructurering de voetgangers  volledig verwaarloosd worden?

 

Mobiliteit: fiets ten koste van de voetganger? (3)

Verwaarlozing van de voetganger

We krijgen fietsstraten, maar voetpaden worden er dikwijls volledig verwaarloosd . De voetganger dient op straat te lopen: dikwijls uitgekafferd, omver gebeld door een haastige fietser.

 

Mobiliteit: fiets ten koste van de voetganger? (4)

Onveilige voetpaden

Waar er toch voetpaden zijn, zijn ze dikwijls onveilig : vele uitstekende bulten, putten, schuine aflopende kanten waar men gemakkelijk uitglijdt. In vele nauwe straatjes zijn daarenboven de smalle voetpaden onbruikbaar, door geparkeerde fietsen, vuilbakken, afval!!! Daarbij komt nog dat de veegmachines de voegen tussen de kasseien/tegels diep uitscheuren soms centimeters diep. Daarenboven zijn de voetpaden meer gebouwd om de auto’s toe te laten vlot in de garages binnen of buiten te laten rijden zonder dat men oog heeft voor de gevaren van schuine voetpaden voor voetganger, zeker als het nat of glad is….

 

Mobiliteit: fiets ten koste van de voetganger? (5)

Mobiliteitsplan

Het is dan ook niet verwonderlijk dat zovele oudere zowel als jongere voetgangers met breuken dienen afgevoerd te worden. Waarom niet een voetgangers raad oprichten? Of is het dan werkelijk de bedoeling een mobiliteit in stad voor een stad zonder voetgangers?

 

 

 

Ga naar boven

Copyright © 2015 Lotuswebtec.com. Alle rechten voorbehouden.