facebook

 

 

Robotten, werkloosheid en belastingen! (1)

“Dat er belastingen zullen komen die betrekking hebben op automatisering is zeker. Nu reeds wordt het inkomen van een menselijke medewerker met bijvoorbeeld een inkomen uit fabrieksarbeid van pakweg 50,000 USD, belast door inkomstenbelasting, belastingen voor sociale zekerheid, enz. Als de robot de arbeider komt te vervangen, kunnen we aannemen dat de robot op een vergelijkbaar niveau zal belast worden.”

Bill Gates

 

Robotten, werkloosheid en belastingen! (2)

De regeringen zouden bedrijven moeten taxeren op het gebruik van robotten om tenminste  tijdelijk de verspreiding van automatisering af te remmen en andere vormen van werkgelegenheid te financieren. De opbrengst van deze belasting zou die gebieden kunnen financieren waar nog steeds van wordt verwacht dat zij een beroep zullen doen op de mens, zoals onderwijs en gezondheidszorg, alsook ouderenzorg of kinderopvang. "

Bill Gates

 

Robotten, werkloosheid en belastingen! (3)

“Als je de bestaande arbeid van mensen vervangt door robotten, ben je verantwoordelijk voor de financiële kant en voor de omscholing van de persoon die vervangen wordt, dan ben je correct. Maar je kunt die inkomstenbelasting niet zomaar opgeven want dat is een deel van de manier waarop je dat niveau van menselijke werknemers hebt gefinancierd."

Bill Gates

 

Robotten, werkloosheid en belastingen! (4)

"Je moet bereid zijn om de belastingtarieven te verhogen en zelfs om de opmars van de automatisering te vertragen. Hoe je dit moet doen, meten dienen we nu bespreekbaar te maken."

Bill Gates

 

Robotten, werkloosheid en belastingen! (5)

“Een deel ervan kan gehaald worden uit de winsten die worden gegenereerd door arbeid – door efficiëntie na te streven. Een deel ervan kan rechtstreeks komen uit een soort robot belasting. Ik denk niet dat de automatiseringsbedrijven boos zullen zijn indien er zo’n belasting zou komen. Dat is maar normaal."

Bill Gates

 

 

 

 

Ga naar boven

Copyright © 2015 Lotuswebtec.com. Alle rechten voorbehouden.