facebook

 

HSW23 HSW24

Wie wordt rechter in de Belgische hoven ?
1
Afgestudeerden van de faculteit rechten hebben doorgaans -volgens een officieuze visie van een Professor Rechten de volgende voorkeuren:
Vooreerst proberen ze lid te worden van een groot advocatenbureau, waar de verdiensten het grootst zijn. Dergelijke advocatenbureaus vinden we in de eerste plaats in Brussel en Antwerpen...
2
Wanneer dit niet lukt dan proberen ze als zelfstandige zich te installeren. Dit vereist wel zeer hard werken met niet alleen goede wets- en dossierkennis, maar ook management, verkoop en publiciteit knowhow en bedrevenheid.

3
Zo dit uiteindelijk ook niet succesvol blijkt, gaat men proberen in een bedrijf of instelling te geraken.
4
“Het overschot” zal dan op zijn Belgisch proberen in het gerecht zijn weg te vinden.
5
In de Amerikaanse wereld is het wel helemaal anders. We dienen er onderscheid te maken tussen “State Law” en “Federal Law”. Bij de eerste wordt men rechter door verkiezing met alle gevolgen van dien. Bij de Federal Law wordt men benoemd door een gouverneur. Hier is naast een politieke kwestie toch ook duidelijk een competentie en aanzien vereist.
6
In Groot-Brittannië is het eveneens helemaal anders. Hier worden rechter, advocaten die reeds een zeer lange ervaring hebben...
Ga naar boven

Copyright © 2015 Lotuswebtec.com. Alle rechten voorbehouden.