facebook

 

Prof. F. Vandamme 

Het één jaar gratis of EJG syndroom? (1)

Vanuit sociaal psychologisch perspectief was de quiz “één jaar gratis” wel vrij boeiend. Het basisscenario van deze wedstrijd is welbekend. Elke sessie werd een speler geëlimineerd. De twee spelers die in de laatste fase bij elke sessie de minste punten verzameld hebben, komen in het finale eliminatieproces.

 

Het één jaar gratis of EJG syndroom? (2)

Het komt er op aan uit deze gevaarzone weg te blijven. Dit is echter niet zo gemakkelijk. Immers enkel de drie spelers met de laagste score mochten deelnemen aan de quiz. De andere spelers moesten kiezen achter welke van de drie “quizzers” ze zullen gaan staan. Elke groep die het correcte antwoord heeft krijgt 100 punten, die verdeeld worden onder het aantal spelers die in de groep staan.

 

Het één jaar gratis of EJG syndroom? (3)

En nu het EJG syndroom! Zal men nu een groep vormen met de “quizzer” waarvan men vermoedt dat die het correcte antwoord weet? Dit kan. Meer typisch krijgen we een ander gedragspatroon. Dit is het EJG syndroom.

 

Het één jaar gratis of EJG syndroom? (4)

Wanneer een speler die in de groep ingeschat wordt kans te maken in de finale te geraken, (dus een intelligente of goede “quizzer” is), dan zal men proberen hem buiten te spelen door in grote getale achter hem te blijven staan.

 

Het één jaar gratis of EJG syndroom? (5)

De alliantie, of “bandwagon effect” tegen de sterkere, de intelligentere, de creatievere, de meer succesvolle om hem /haar te elimineren, de grond in te boren wordt er keer op keer geïllustreerd.

 

Het één jaar gratis of EJG syndroom? (6)

Het EJG-syndroom is een mooi voorbeeld van de tragische dyssociale groep zelfdestructie (zo veel in de politiek geïllustreerd). Een groep, een cultuur die succesvol groeit, elimineert haar leider in wording, naïef denkend dat door de destructie van de succesvollere, meer ruimte komt voor een betere groei van de groep en/of de enkeling. Doorgaans is het omgekeerde het geval. F.V.

 

 

 

 

Ga naar boven

Copyright © 2015 Lotuswebtec.com. Alle rechten voorbehouden.