facebook

 

                                                                

Dyssocialen een gevaarlijk bijproduct van de evolutie?

(1)
"Dyssosialen" zijn een ongelukkig bijproduct van de manier waarop evolutie werkt.
(2)
Ook al is het door de evolutie dat "dyssocialen” een dergelijk probleem geworden zijn, misschien kan het evolutionair denken ons misschien toch wel brengen tot baanbrekende behandelingen om de maatschappij te beschermen tegen dyssocialen?
(3)
Om het ontstaan van "dyssocialen" te begrijpen, moeten we het ontstaan van de ontwikkeling van de "enzymen" in de microstructuren van het lichaam begrijpen.
(4)
Het basis proces in evolutie is het beheersen van de groei van weefsels, of het nu celdeling is of mutasen (de fusie van verschillende cellen in geslachtelijke voortplanting) betreft, of het proces van cel integratie in een sociale organisatie. De beheersing van de groei is altijd zeer cruciaal.
(5) Het basis probleem
Het basis probleem is zeker het beletten dat "kankers” zich ontwikkelen.

(6)
Een kwaadaardige eenheid (cel) breekt de regels van gecontroleerde groei welke de andere eenheden (cellen) volgen.

(7)
Hoe beter een eenheid groeit: sneller dan zijn buren en des te meer "nutriënten (middelen)” het verwerft, hoe succesvoller het zal zijn als een kanker (in een fysiek of sociaal lichaam), en hoe groter de kans dat het overleeft.

(8)
De fysieke of sociale organisatie (body), dient haar controle te versterken om te overleven : voor het vermijden en het overwinnen van kanker.

(9)
Dit is cruciaal voor overleven van de fysieke zowel als de sociale organisatie.
(10)
De fysieke zowel  als de sociale eenheid heeft verschillende mechanismen voor de controle en bijsturen van de groei van de entiteit.
(11)
Daarenboven zien we in deze strijd voor  controle in de evolutie  dat verschillende entiteiten verschillende systemen, onderdelen en strategieën hebben ontwikkeld.
(12) Minder efficiënt
Binnen bepaalde fysische entiteiten was en is de ontwikkeling van de beheersing zeer efficiënt (cf. olifanten, sommige soorten walvissen, etc.). Bij andere soorten, is deze controle minder efficiënt, en de dood door kanker neemt snel toe. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het menselijk lichaam.
(13) Jaarlijks 3% toename van kanker
Neem het voorbeeld van het Verenigd Koninkrijk, volgens de statistieken is er een jaarlijks 3%. toename van kanker bij de mens.
(14) Apoptose
De werking voor de beheersing van de groei gebeurt onder andere door factoren (enzymen) die cel zelfmoord stimuleren, in functie van de controle van de ontwikkeling: apoptose.
(15) Auto-immuniteit
In dit ontwikkelingsproces van controlesystemen hebben we echter ook factoren (enzymen), die de vernietiging van eenheden die zeer functioneel en nuttig zijn (cellen) activeren. In dit geval kunnen we spreken van auto-immuniteit: eenheden die zeer functioneel zijn en waarvan de vernietiging het voortbestaan van de hele entiteit in gevaar brengt, worden vernietigd.
(16) Dyssociaal
Een "dyssociaal" is een dergelijke eenheid die zeer cruciale en functionele structuren van de sociale organisatie vernietigt.

 (17) Vernietigde eenheden

Deze vernietigde eenheden kunnen individuen zijn, maar ook hele afdelingen van de organisatie, zelfs de gehele organisatie.
(18)
De wereldgeschiedenis, evenals de wereldliteratuur illustreren deze steeds terugkerende heropleving van dergelijke ontwikkeling van de auto-immuniteit. De eigen vitale maatschappelijke structuren worden vernietigd, maar niet de echte vijanden.
(19)
Typisch voor de auto-immune vernietiging is het feit dat deze "actoren" vermomd en altijd beter en beter, efficiënter en efficiënter zichzelf weten voor te doen als vriendelijke, positieve, constructieve auto-defensieve medespelers.
(20)
Dat is wat "dyssocialen" zo gevaarlijk en zo "dodelijk efficiënt" maakt.
(21)

Dit verklaart waarom het bestrijden van auto-immuniteit bij fysische en nog meer bij sociale entiteiten zo belangrijk is.

(22)
Wat deze strijd tegen auto-immuniteit in het behandelen van fysische en sociale kankers steeds opnieuw zo moeilijk maakt, is dat door evolutie, de dyssocialen ook continu in beweging zijn!
(23)
Hier stelt zich de vraag of het evolutionaire denken ons kan helpen bij een preventieve behandeling van dyssocialen: in de auto-immune strijd in het algemeen en in de strijd tegen de fysische en sociale vormen van kanker in het bijzonder?
(24)
Kankers zijn in hun groei ook in ontwikkeling: ze evolueren. Dit betekent dat ze veranderen. Bij kankertherapie kan men voordeel halen uit deze verandering door rekening te houden met deze wijzigingen.

(25)
Als de cellen in een tumor muteren, worden ze genetisch nog diverser.

(26)
"Genetische diversiteit" is het kruid van het leven, het is een substraat waarop natuurlijke selectie functioneert (Swanton).
(27)
In wezen hebben we te maken (in een tumor) met takken van de evolutie die diversiteit creëren en aanpassing bevorderen waardoor de cellen de kans hebben om therapieën te overleven en uiteindelijk het verdedigingssysteem slimmer af te zijn (Swanton).
(28)
Een gemiddelde tumor kan misschien zoiets als duizend miljard kankercellen bevatten. Sommige van deze cellen zouden zodanig muteren zijn dat zich zodanig dat ze immuun weliswaar door een specifieke mutatie basale maakt: een kloon genaamd. (Swanton).
(29)
We kunnen klonen tegen klonen gebruiken, we wachten op de winnaars, halen er vervolgens de druk uit: het medicijn. Vanaf dat punt worden de winnaars zwakker en beginnen ze te verdwijnen. Dan krijgen de anderen de overhand. We gebruiken dus de tumor tegen zichzelf: "de oorlog van deklonen". (Bardelli).
(30)
Kunnen we een analoge strategie gebruiken in de strijd tegen auto-immuniteit en in het bijzonder in de strijd tegen sociale auto-immuniteit?
In dit geval betreft het geen miljoenen eenheden maar wel een klein aantal dyssocialen met hun klonen:...?
(31)
Hoe dan ook, de uitdaging is cruciaal: hoe kunnen we dyssocialen herkennen? Hoe kunnen we hun steeds veranderende dekmantel doorbreken en hun ware aard blootleggen? Hoe kunnen we hun vernietiging van het vitale sociale weefsel, de structuren en van individuele eenheden beletten? Hoe kunnen we hun slachtoffers beschermen? Hoe kunnen we de dyssocialen doen omslaan in constructieve eenheden binnen de samenleving, zodat ze hun vernietiging niet meer verderzetten en zich niet meer verbergen onder een nieuwe dekmantel en hun omgeving niet meer in gevaar brengen. Hoe…?

...

 Klik hier om meer standpunten te zien

Uw commentaren, bedenkingen bij de gepubliceerde standpunten en gnosten, of eigen standpunten  kan u doorsturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Ga naar boven

Copyright © 2015 Lotuswebtec.com. Alle rechten voorbehouden.